TRENDING TOPICS – WEEK 38/2017

Door Kemal Trbovic & Eline Veerman, Efficient Hotel Partner, 22 september 2017

Einde aan een tijdperk: Vakbeurs Event stopt
Na 19 jaar met veel plezier en succes Event te hebben georganiseerd stopt Eventex met de organisatie van deze vakbeurs. Event, voorheen Evenement, werd in 1999 met groot succes geïntroduceerd. Destijds inspelend op een grote behoefte in de evenementenbranche om vraag en aanbod, kennis en innovatie samen te brengen. De beurs gaf eventprofessionals een inspirerende omgeving om hun vakkennis te verrijken en te verruimen. De volwassen evenementenbranche kent inmiddels vele andere manieren om met elkaar in contact te komen, inspiratie op te doen en marktkennis up-to-date te houden. Er is moeten vaststellen dat de opdrachtgever van vandaag een nationaal platform als Event niet meer in zijn top 10 van prioriteiten heeft staan.

Trending - Chateau Neercanne
Afbeelding 1: Chateau Neercanne / Bron: Oostweghel

Château Neercanne weer in volle glorie na verbouwing
Château Neercanne is vanaf 1 oktober weer volledig toegankelijk voor publiek. Nadat de mergelgrot onder het kasteel deze zomer getroffen werd door een brand, is na een grote schoonmaak het kasteel weer in zijn volle glorie hersteld. Dit najaar zullen ook de mergelgrotten onder het kasteel weer een prachtig decor vormen voor exclusieve diners, vergaderingen en events. Château Neercanne is het enige terrassenkasteel dat ons land rijk is. Aan de voet van het kasteel prijkt de baroktuin die is verdeeld over vier niveaus en onderdeel is van het UNESCO Werelderfgoed.

Hotel Theater Figi in Zeist opent vernieuwde eventzalen
De eerste fase in het verbouwen van evenementenlocatie, theater, grand cafe en hotel Figi in Zeist is afgerond. De eventzalen hebben een compleet nieuwe uitstraling en sfeer gekregen. Het interieurconcept is ontwikkeld op basis van drie pijlers: storytelling, cultuur en groen. Deze drie thema’s stralen de vernieuwde zalen ook uit. Aanleiding voor de verbouwing van familiebedrijf Figi is de overdracht naar een nieuwe generatie: de derde generatie van familie Ruijs staat nu aan het roer.

Trending - Villa Jongerius
Afbeelding 2: Villa Jongerius / Bron: villajongerius

Gerestaureerd Jongerius Kantoor opent in 2018 als evenementenlocatie
Villa Jongerius in Utrecht restaureert het vervallen Jongerius Kantoor, dat achter de villa staat. Het monumentale kantoorpand wordt vanaf 2018, net als Villa Jongerius, een vergader-, congres- en evenementenlocatie. De oorspronkelijke rood-witte elementen en ornamenten, zoals te zien zijn in de villa, zullen ook terugkomen in het voormalige kantoorpand. Het kantoor wordt vanbinnen en buiten zoveel mogelijk in de oorspronkelijk staat teruggebracht.

Htel Serviced Apartments ontvangt certificaat voor stille hotelkamers
Geluidsoverlast in hotels is wereldwijd een van de grootste ergernissen onder toeristen en zakelijke reizigers. Voornamelijk in grote steden zoals Amsterdam. Htel Serviced Apartments’ bekende en hoogwaardige appartementen zijn nu bekroond met het Quietroom Certificaat. Deze erkenning betekent dat de appartementen geluidsdicht zijn. Een goede nachtrust en een rustige leef- en werkomgeving is bij Htel Serviced Apartments nu gegarandeerd.

Trending - Novotel Schiphol
Afbeelding 3: Water in Novotel / Bron: MeetingMagazine.nl

700 liter water voor iedere verkochte fles bij Novotel Schiphol Airport
Novotel Amsterdam Schiphol Airport is zelf water gaan filteren en bottelen en daarnaast een samenwerking aangegaan met MADE BLUE. Met het aangaan van deze samenwerking doneert het hotel via MADE BLUE geld aan drinkwaterprojecten. Elke verkochte fles stelt 1.000 keer de inhoud aan schoon drinkwater beschikbaar in landen als Ethiopië, Ivoorkust, Bangladesh, Senegal en Kenia. Voor elke verkochte fles van 0,7 liter doneert Novotel Amsterdam Schiphol Airport voldoende geld om 1.000 keer zijn eigen inhoud aan schoon drinkwater te produceren. Dit komt voor een enkele fles dus al neer op 700 liter schoon drinkwater elders in de wereld.

Gastvrij Rotterdam breekt records
Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle 5e editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. De kwaliteit van het ruime aanbod was opnieuw hoger en tevens een goede afspiegeling van de weer op volle toeren draaiende horecabranche. De volgende editie van vindt plaats van maandag 17 tot en met woensdag 19 september 2018 in Rotterdam. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment.

Trending - Artis
Afbeelding 3: Zeeleeuwen Artis / Bron: GreaterVenues

Events tussen de zeeleeuwen in nieuwe locatie ARTIS
ARTIS blijft haar dierenverblijven en evenementenlocaties vernieuwen. Na de opening van het nieuwe verblijf voor de olifanten, eerder deze zomer, presenteert het Amsterdamse dierenpark nu de vernieuwde Robbenzaal. Deze gloednieuwe ruimte bij het zeeleeuwenverblijf kan na sluitingstijd worden omgetoverd tot een bijzondere plek voor diners, presentaties en feesten. De zeeleeuwen in ARTIS leven in een verhoogd verblijf, waar bezoekers van onderen naar kijken: door grote ramen in de Robbenzaal zie je de dieren onder water voorbij zwemmen. Voorheen stonden bezoekers in een wat donkere tunnel, maar die ruimte is nu volledig vernieuwd. Met interactieve schermen en een moderne lichtshow wordt de indruk gewekt dat je – net als de zeeleeuwen – onder water bent.

Supperclub Cruise gooit roer om met make-over
Onder leiding van nieuwe mede-eigenaar Joeri Salet onderging de varende evenementenlocatie, die ook als club en restaurant fungeert, de afgelopen maanden een make-over. De scheepsdekken hebben een nieuwe uitstraling en de mogelijkheden voor events zijn uitgebreid. Joeri Salet is sinds begin deze zomer mede-eigenaar van Supperclub Cruise. Ontdek Amsterdam en andere havensteden vanuit een uniek perspectief en in een bijzondere setting.

Trending - Terminal Schiphol
Afbeelding 5: Schiphol’s nieuwe terminal / Bron: Schiphol Amsterdam Airport

Schiphol presenteert ontwerp van nieuwe terminal
Schiphol opent in 2023 de deuren van haar nieuwe terminal die jaarlijks ruimte zal bieden aan 14 miljoen passagiers. De nieuwe terminal is een uitbreiding van de bestaande terminal en wordt aangebouwd aan vertrek en aankomst 1. Hierdoor houdt Schiphol zich vast aan het één terminal concept. Deze uitbreiding is nodig om mee te groeien met de groei van de luchtvaart. Op 12 september 2017 presenteerde Schiphol het ontwerp van de nieuwe terminal. Twee dagen later verschenen er ook beelden van de nieuwe terminal op de website van Schiphol Amsterdam Airport.

 

 

Deel dit bericht:
WIL JE REAGEREN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *