BACK 2 LIVE

Er gaat niets boven “LIVE”!

Door: Jacco Verschoor
 

Maandag 15 februari, Back 2 Live: het allereerste testevenement en ik was erbij! In de aanloop naar het evenement werd de spanning enorm opgebouwd.  Dankzij de Close-app ontving ik alle informatie om goed voorbereid naar het evenement te gaan. Deze informatie betrof onder andere; het maken van een afspraak t.b.v. PCR-Test, het downloaden van de Corona-Melder en praktische informatie zoals, waar te parkeren, hoe een parkeerkaart te reserveren, en wat ik beslist niet moest vergeten (een mondkapje!).

Eenmaal bij het Beatrix Theater aanbeland werd mij vriendelijk verzocht om buiten op 1.5 meter afstand te wachten. Ja, want het test-evenement begint pas als je binnen bent! Nadat deze extra grote rij vol gaten was opgelost kon in naar binnen (doorweekt van de regen). Een gezondheidscheck, temperaturen en desinfecteren. Oh ja, nog even de Track-en-Trace die mijn bewegingen registreert voor het onderzoek!

Ik ben binnen!! Ik realiseerde me nu pas dat ik echt binnen ben. Dat was een hele aparte gewaarwording. Een feestje van weerzien van bekenden en fijne branchegenoten die ik al bijna een jaar niet gezien had! Emoties volgden elkaar snel op. Opwinding, nervositeit, ontroering? Ik kan het eigenlijk niet uitdrukken!

Met toch een beetje plankenkoorts liep ik op de eerste bekende af. Gaan we elkaar de hand geven? Een knuffel? Durf ik dat? Immers ik mocht nu de 1.5 meter loslaten. Zal ik het vragen wat zij ervan vindt? Haar reactie was; “Natuurlijk ik ben toch negatief getest!” En hop, de eerste knuffel te pakken. Bijzonder om weer te voelen, het ontroerde mij meteen – ik ben weer mens! Inmiddels begaf ik mij in de zevende hemel.

Ik liep door naar de bar. Persoonlijk altijd mijn favoriete plek bij netwerkbijeenkomsten. Vanaf hier kun je de kat uit de boom kijken en alles observeren. Wat zat dit evenement goed in elkaar. Ik was ingedeeld in de gele bubbel met nog 249 andere branchegenoten. Er was ook een blauwe en groene bubbel. Daar hadden we geen contact mee, omdat aan de hand van de bubbel je in een andere testvorm begaf. Bij mij was het een niet medisch mondkapje tijdens bewegingen en géén 1.5 meter. Zo waren er spatschermen en sneltesten bij de andere bubbels.

Voor het evenement begon waren we inmiddels al krap een uur aan het ‘weerzienen’. Een kinderfeestje voor volwassenen! Inmiddels zo’n 12 bekenden een knuffel of ferme handdruk gegeven. Nog even naar de flitskast voor een leuk ‘gifje’. Het plenaire programma ging van start!

De opening werd door Mona Keijzer verzorgd en daarna volgde een leuk en afwisselend programma om de creativiteit en het enthousiasme in het publiek op te zwepen. Hoorde ik tussendoor applaus? Mensen die lachen? Reacties vanuit het publiek op de verschillende presentaties en voorstellingen? Oef, wat bijzonder onwennig, want normaal klap ik niet voor mijn schermpje in de zoveelste Teams of Zoom bijeenkomst. Reactie? Wat fijn, je hoeft jezelf niet eens te “unmuten”. Ongegeneerd lachen? Oeps dat horen anderen ook. Het mag vandaag!

Back To Live van Soul II Soul. Tegen de tijd dat het evenement ten einde kwam, kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. “Back To Live, Back to Reality!” – Ik kan niet wachten! 
 
Back 2 Live