DRECHTFORT

Adres: Grevelingen 30, 1423DN, UITHOORN
Kenmerken: Overige

Waarom een Hot Spot

Het DRECHTFORT onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie, gelegen op 15 tot 20 kilometer rond het centrum van het Nederlandse Amsterdam. De Stelling is 135 kilometer lang en bevat 45 forten.

Het Fort aan de Drecht in 1996 is toegevoegd aan de wereld erfgoedlijst van de UNESCO. Deze lijst is bedoeld om de universele waarde te behouden aan het cultureel erfgoed voor de mensheid. De stelling van Amsterdam en alles wat daarbij hoort wordt nu in één adem genoemd met monumenten als de Borobodur, de Taj-Mahal, de Chinese muur en de pyramides van Gizeh

Algemene informatie

Het DRECHTFORT is gelegen op een idyllische en rustiek locatie aan de Amstel onder de rook van Amsterdam. Het is geschikt voor groepen van 10-150 personen. Door de verschillende gewelven kan er flexibel ingespeeld worden op alle wensen. In de zomermaanden wordt er gebruik gemaakt van het prachtige en ruime terras aan het water. Door de samenwerking met het naast gelegen wijnhuis en kleine museum kunnen we leuke activiteiten aan het programma toevoegen zoals workshops, proeverijen en rondleidingen. De locatie is uitermate geschikt voor jubilea, bedrijfsborrels, trainingen, cursussen, feesten & partijen en vergaderingen.