TRENDING TOPICS – WEEK 07/2018

Door Jennifer Hohepa-Lam, Efficient Hotel Partner, 16 februari 2018

Trending - Het Spaanse Hof
Afbeelding 1: Het Spaanse Hof / Bron: GreaterVenues

Het Spaansche Hof Den Haag heropent na restyling
Het Spaansche Hof in Den Haag is heropend na een grondige restauratie en restyling van het interieur. Authentieke ornamenten werden met zorg gerestaureerd, terwijl de rest van de locatie werd voorzien van eigentijds meubilair en moderne faciliteiten. Het monumentale stadspaleis was al jaren populair als trouwlocatie, maar moet nu ook de zakelijke markt bestormen. Het Spaansche Hof is één van de oudste trouw- en congreslocaties van Nederland. Het werd gebouwd in 1469 door Gerrit van Assendelft, de raadsman van Keizer Maximiliaan. In de 17e eeuw zagen de Spanjaarden de locatie als dé ideale plek voor hun ambassade. Ze verbouwden het tot een stadspaleis met een koninklijke uitstraling: Het Spaansche Hof.

Trending - TANK
Afbeelding 2: TANK / Bron: GreaterVenues

Architectenbureau TANK blaast silo’s Zeeburg nieuw leven in
Amsterdam krijgt er in 2020 drie stadsiconen bij: de drie oude waterzuiveringsilo’s in Zeeburg worden omgebouwd en uitgebreid tot drie markante gebouwen. Het design van de herbestemming is van architectenbureau TANK, bekend van onder andere The Loft in de ADAM-toren en groot fan van gave designs op onverwachte plekken. De gemeente Amsterdam schreef in 2017 een tender uit waarbij ‘De Drie Koningen’, zoals het project gedoopt is, tot absolute winnaar is gekozen. De silo’s zullen een diverse mix aan publieke en commerciële functies huisvesten met een sterke focus op de buurt. De middelste silo huisvest een culturele evenementenruimte die overdag als huiskamer voor de buurt dient.

Trending - De Patronage
Afbeelding 3: De Patronage / Bron: GreaterVenues

De Patronage: film- en fotostudio én creatieve eventspace
Het is volgens de oprichters dé nieuwe creatieve event hotspot in de omgeving van Amsterdam: de film-, fotostudio en evenementenlocatie De Patronage. Op het Hembrugterrein, aan de rand van Amsterdam, ligt deze locatie die gevestigd is in een oude munitiefabriek. Bijzonder is de belofte die de locatie doet: dat je hier altijd geprikkeld zal worden door de aanwezigheid van creatie, in welke vorm dan ook. De Patronage is het project van de creatieve ondernemers Chester en Spencer Griët.

Plannen voor budgethotel op Utrechtse woonboulevard
Op de Utrechtse woonboulevard moet pal aan snelweg A12 een budgethotel komen. Op de voorgenomen plek staat nu nog een oud kantoorpand. Op die plek aan de A12 moet een volledig nieuw gebouw komen, met een budgethotel, kantoren, horeca en (woon)detailhandel. Volgens de gemeente is er veel vraag naar relatief goedkope hotelkamers in de stad. De gemeente wil het gebouw De Drommedaris, nu een half leegstaand en verouderd bedrijfsverzamelpand op de Utrechtse woonboulevard, slopen. Het pand voldoet niet meer aan de moderne eisen, vindt de gemeente.

Eden Hotels terug op Nederlandse markt
Het merk Eden Hotels is terug in Nederland. De naam van het bedrijf van de familie Dijkstra verdween na het overnemen van Hampshire Hotels naar de achtergrond, maar staat nu weer helemaal op de kaart. Op de Nederlandse kaart, want de nieuwe hotelgroep Eden Hotels omvat dertien hotels in eigen land.

Lloyd Hotel Amsterdam officieel verkocht
Het Lloyd Hotel in Amsterdam heeft per 14 februari een nieuwe eigenaar. Rocco Veenboer neemt het hotel over van de oprichters Gerrit Groen, Suzanne Oxenaar (artistiek directeur), Otto Nan (zakelijk directeur). In 2016 nam Veenboer het gebouw van Wooncorporatie De Key over, nu komt ook de exploitatie in zijn handen. Lloyd Hotel opende in 2004 en is het eerste 1- tot 5-sterrenhotel ter wereld.

Best Western breidt uit in Groningen
Best Western Hotels & Resorts breidt uit in Groningen. Het voormalige Hampshire Hotel Plaza Groningen en het Hampshire Hotel Groningen Centre sluiten zich per 1 april aan bij de keten.

 

Deel dit bericht:
WIL JE REAGEREN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *