TRENDING TOPICS – WEEK 47/2017

Door Kemal Trbovic & Eline Veerman, Efficient Hotel Partner, 29 november 2017

Trending - Beijerspand
Afbeelding 1: Beijerspand / Bron: Erfgoedstem

Monumentale school Utrecht wordt hotel
In een monumentaal schoolgebouw in de Utrechtse binnenstad komt een hotel. Hoeveel kamers het hotel krijgt is nog onbekend. Het zogeheten Beijerspand aan de straat achter Sint Pieter werd ooit gebouwd als stadspaleis en huisvestte lang de Haveloozeschool voor kinderen uit achterstandsgezinnen. De afgelopen jaren zat antiquariaat Beijers in de monumentale school Utrecht. Het hotel wordt klassiek van uitstraling en krijgt geen restaurant of feest- en vergaderruimtes. De deuren moeten begin 2018 open.

Nieuwe evenementenlocatie bij uitbreiding Attractiepark Toverland
Attractiepark Toverland breidt het park en de mogelijkheden voor zakelijke evenementen flink uit. In de zomer van 2018 opent het nieuwe themagebied Avalon, met behalve een nieuwe achtbaan en een bootattractie ook de mythische herberg ‘The Flaming Feather’. Deze herberg zal exclusief te huur zijn voor bedrijfsevenementen. Toverland breidt het terrein momenteel uit met een oppervlakte van 7 hectare, waardoor het park straks anderhalf keer zo groot is als het huidige park. Op dit nieuwe stuk grond komt het themagebied Avalon, dat geïnspireerd is op de Keltische legendes rondom de beroemde tovenaar Merlijn, Koning Arthur en het magische zwaard Excalibur.

Trending - Zuidpool
Afbeelding 2: Zuidpool / Bron: GreaterVenues

Strandzuid Amsterdam wordt winterse evenementenlocatie Zuidpool
Van Strandzuid naar Zuidpool: het is een jaarlijks terugkerende transformatie die evenementenlocatie Strandzuid ondergaat. De ene helft van het jaar is het een paradijs voor zonaanbidders, met een heerlijk stadsstrand voor de deur en bijbehorende beach vibe; de andere helft van het jaar heeft de locatie een warm winters jasje. Met de transformatie van stadsstrand Strandzuid kreeg ook winterlocatie Zuidpool dit jaar een compleet nieuw uiterlijk. Het nieuwe Zuidpool bestaat uit drie verschillende ruimten met capaciteit voor groepen van 50 tot 500 personen. De grootste overdekte locatie voor events, The Boat House, verandert dit seizoen in The Mountain House. The Beach House wordt The Ski Hut en The Beach Bar wordt The Winter House. Ook is Zuidpool in zijn geheel af te huren voor events tot wel 2000 personen.

Trending - Pestana
Afbeelding 3: Hotelkamer Pestana / Bron: MissetHoreca

Eerste beelden Pestana Amsterdam Riverside
Begin volgend jaar opent Pestana Amsterdam Riverside in het oude stadsarchief aan de Amsteldijk. De bouw is nog in volle gang, maar de contouren worden al zichtbaar. Pestana Amsterdam Riverside wordt het vierde hotel van Pestana wat onder het boutiquelabel Collection Hotels valt. Ook is het aangesloten bij Preferred Hotels & Resorts LVX Collection. Het 125 jaar oude gebouw in Neo-renaissancestijl werd door architect Roelof Kuipers ontworpen en diende ooit als het Raadhuis voor de gemeente Nieuwer Amstel. Na een verbouwing van vier jaar beschikken de vier verschillende panden – waarvan twee gloednieuwe – straks over 122 kamers en 32 long stay-appartementen, restaurant Arc. by Peter Lute, een spa/wellness met zwembad. Op 20 december komen de eerste betalende gasten. Op 1 januari gaat het hotel echt open, vanaf 15 januari worden kamers online boekbaar. In maart volgt dan de officiële opening.

La Bergere Group wordt LBG Hotels & Spaces
La Bergère Group, de bedenker van innovatieve hotels in Maastricht en Amsterdam, gaat voortaan verder onder een nieuwe merknaam: LBG Hotels. LBG Hotels zijn unieke hotels met tevens energieke en unieke vergader- en evenementenlocaties. Vorige week presenteerde LBG Hotels haar nieuwe positionering in de hospitality wereld met een nieuwe stijl, een nieuwe website en daarnaast een nieuw onderdeel genaamd ‘LBG Spaces’. LBG staat voor Leisure Business Groups, een term die beter past als verzamelnaam, de lading beter dekt en daarnaast nog meer ruimte tot groei biedt.  Alle LBG Hotels zijn gebaseerd op de kernwaarden ‘fun’, ‘guts’ en ‘social involvement’ ook al hebben de hotels elk hun eigen gezicht en karakter. Bijvoorbeeld het hippe en huiselijke Townhouse Designhotel, het trendy budget hotel St. Martenslane of het luxe boutique hotel Mabi in Maastricht.

Pulitzer Amsterdam wint beste hotel renovatie en restauratie in Europa
Maandag 20 november jl. heeft Pulitzer Amsterdam de award voor ‘Best Hotel Renovation and Restoration’ in ontvangst mogen nemen tijdens de uitreiking van de AHEAD Awards, de ‘Awards for Hospitality Experience and Design’ in Londen. Het Amsterdamse vijfsterrenhotel was het enige Nederlandse hotel die in de prijzen viel. De jury beoordeelde de hotels op esthetische kwaliteit, gastervaring en commerciële rentabiliteit. Het hotel ontving al meerdere prijzen voor haar hotel en design, waaronder de ‘It-List’ 2017 van Travel + Leisure, National Geographic Traveller’s Big Sleep Awards 2017 en vorige maan de Franse Villegiature Award voor Best Interior Design and Architecture.

 

Trending - Pulitzer
Afbeelding 4: Pulitzer team ontvangt award in Londen / Bron: Hospitality Management
Deel dit bericht:
WIL JE REAGEREN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *