TRENDING TOPICS – WEEK 48/2017

Door Jennifer Hohepa-Lam, Efficient Hotel Partner, 4 december 2017

Trending - Yays
Afbeelding 1: Yays Apartments / Bron: MissetHoreca

Yays opent hotelappartement in monumentale havenkraan
Yays Concierged Boutique Apartments opent eind november het ‘The Yays – Crane Apartment’ op het KNSM-Eiland in Amsterdam. Het appartement is gevestigd in de monumentale havenkraan Figee 2868 en is na een renovatie in het Friese Franeker weer terug in zijn thuishaven aan het IJ. De officiële doop was op woensdag 29 november, vanaf januari 2018 is het mogelijk om in het appartement te verblijven. Yays is een ‘travel and stay’ concept dat zich met extended stay appartementen richt op zowel leisure- als business gasten.

Hilton Den Haag: vernieuwde lobby en atrium
Hilton Den Haag komt met de ‘Meeting Point’. De lobby en het atrium zijn opnieuw ingericht en fungeren nu als werkplek. Flexwerkers kunnen midden in het Haagse centrum in een luxe ambiance rustig werken. Hilton Den Haag biedt flexwerkers koffie van de in-house Starbucks, goede wifi verbinding en parkeergelegenheid onder het hotel. Hilton The Hague voorziet hiermee naar eigen zeggen in de behoefte van het ‘nieuwe werken’, werkend publiek die niet vastzit aan één werkplek en dus overal kan inpluggen.

Trending - Hartelijk Hoofddorp
Afbeelding 2: Hartelijk Hoofddorp / Bron: GreaterVenues

Brand New: HartelijkHoofddorp is nieuwe vergaderlocatie
Een voormalig graanpakhuis in Hoofddorp is omgebouwd tot een sfeervolle vergaderlocatie. HartelijkHoofddorp, zoals de locatie heet, biedt een sfeervolle, inspirerende omgeving voor vergaderingen, brainstorms en trainingen in een trendy, maar tegelijkertijd warme en huiselijke sfeer. Het opvallende witte pakhuis dateert uit het jaar 1933, toen de familie Immink hier aan de Hoofdvaart een graanpakhuis bouwde om haar graanhandel uit te breiden. En zo gebeurde: tot 2004 lag de locatie vol met graan uit de Haarlemmermeer.

 

Trending - Conscious
Afbeelding 3: Conscious Westergasfabriek / Bron: GreaterVenues

Eerste beelden van The Conscious Hotel Westergasfabriek
Hoewel de opening nog even laat wachten, geeft Conscious Hotels alvast een eerste ‘teaser’ van hoe een kamer in haar nieuwste hotel op het Westergasfabriekterrein eruit gaat zien. De duurzame hotelketen werkt in een van de monumentale panden aan haar vierde hotel, dat als eerste hotel volledig zal draaien op Nederlandse windenergie. Het hotel wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2018.

Bouw Van Der Valk Leeuwarden loopt vertraging op
Het nieuwe Van der Valk Hotel bij Leeuwarden heeft vertraging opgelopen. De bouw van het hotel en het restaurant ligt zo’n zes weken achter op schema. Het hotel gaat daarom pas begin volgend jaar open, een exacte datum is nog niet bekend. Een van de oorzaken van de vertraging is het slechte, natte weer van de afgelopen maand. Ook de bouwvak in augustus zorgde er voor dat het hotel niet op tijd klaar komt.

Trending - Melia
Afbeelding 4: Melia Amsterdam / Bron: GreaterVenues

Melia bouwt Innside Hotel op Amsterdamse Zuidas
De Amsterdamse Zuidas krijgt in 2020 een nieuw businesshotel met creatieve meeting spaces en een skybar op de bovenste verdieping. De voormalige Akzo Nobel kantoortoren wordt momenteel verbouwd tot een viersterrenhotel van het Spaanse Meliá Hotels. Het Meliá Innside Hotel wordt de eerste vestiging van de hotelketen in Nederland. Het hotel is onderdeel van het project 2 Amsterdam, waarbij twee verouderde kantoorgebouwen op de Zuidas een nieuwe toekomst krijgen. De ene toren wordt het high-end Meliá Innside hotel, met 328 hotelkamers. De andere toren wordt opnieuw ingericht tot een modern kantoorgebouw. Onder de beide torens wordt een parkeergarage aangelegd.

Deel dit bericht:
WIL JE REAGEREN?

Eén reactie op “TRENDING TOPICS – WEEK 48/2017”

  1. Met interesse en nieuwsgierigheid lees ik je verhaal omtrent de veranderingen in het nieuwe werken. Een bijzondere positieve verandering, mijnsinziens, ontstaat er na een periode van crisis. Deze mooie locaties bieden alles, daar zou een ieder toch willen werken?
    Inge vond je verhaal op LinkedIn zeer interessant Jen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *