TRENDING TOPICS – WEEK 49/2017

Door Jennifer Hohepa-Lam, Efficient Hotel Partner, 8 december 2017

Hampshire hotel Sint Nicolaasga gaat zelfstandig verder onder nieuwe naam
Het Hampshire hotel Sint Nicolaasga in het Friese Legemeer gaat volgend jaar zelfstandig verder onder de nieuwe naam: Landhotel de IJsvogel. Een van de plannen van Hampshire hotel Sint Nicolaasga is de nieuwbouw van een grote multifunctionele zaal met ontvangstruimte, professionele keuken en alle mogelijke vergaderfaciliteiten. Deze ruimte is geschikt voor trouwfeesten, kookworkshops, vergaderingen en andere grote partijen. Een groot terras, met uitzicht over de landerijen, maakt het plaatje compleet. Dit terras kan overdekt worden, waardoor een capaciteit van 120 personen ontstaat.

Trending - Wientjes
Afbeelding 1: IJshotel Zwolle / Bron: MissetHoreca

Bilderberg Grand Hotel Wientjes opent IJshotel in Zwolle: overnachten bij -10
Het enige ijshotel van Nederland staat dit jaar in Zwolle. Het wordt geëxploiteerd door Grand Hotel Wientjes in Zwolle. Gasten overnachten er bij een temperatuur van – 10 graden Celsius. Het ijshotel is gesitueerd bij het IJsbeelden Festival van Nederland wat van 23 december 2017 tot en met 4 maart 2018 neerstrijkt bij de IJsselhallen in Zwolle. Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar is: ‘Wereldberoemde verhalen’. Een van de verhalen die uitgebeeld wordt is het beroemde en veel verfilmde verhaal; A Christmas Carol. Grand Hotel Wientjes heeft de hand weten te leggen op de slaapkamer van Scrooge. Overdag woont Scrooge daar zelf, maar in de nachtelijke uren wordt het ijshotel verhuurd (op aanvraag, telefonisch via Grand Hotel Wientjes).

Parc Broekhuizen winnaar ‘Best Hotel Design’ Entree Awards 2017
In Theater Amsterdam werden op 27 november, in geheel nieuwe stijl de winnaars van de Entree Awards 2017 bekendgemaakt. In de categorie ‘Best Hotel Design’ sleepte historisch landgoed Parc Broekhuizen de prijs in de wacht. Na een grondige verbouwing werd het idyllische landgoed Parc Broekhuizen in Leersum begin dit jaar geopend. Het landgoed wordt door de jury van de Entree Awards geprezen om het sprookjesachtige karakter, met in iedere ruimte een wow-factor: “Op een bijzondere en historische locatie is in iedere ruimte iets fenomenaals neergezet. De kamers en het restaurant zijn fris en licht en er is duidelijk gewerkt met oog voor detail. De verrassende elementen geven het geheel een extra touch. Een absolute lust voor het oog”, aldus de jury.

Trending - Boot&Co
Afbeelding 2: Boot&Co / Bron: HospitalityManagement

Bouw hotel BOOT&CO van start
De Amsterdamse Houthaven krijgt mede dankzij Techniplan Adviseurs een groen, gastvrij hotel met de naam BOOT&CO. Het iconische gebouw, dat aan de voorkant pal grenst aan het IJ, krijgt door een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen een EPC van 0,041. Dat is maar liefst 96% beter dan de huidige bouwbesluiteis en bijna geheel energieneutraal. De bouw van het hotel is 30 november gestart. De karakteristieke uitstraling van het hotel – een ode aan de Amsterdamse School – is van Kollhoff Architekten. Het interieur komt van Martin Brudnizki Design Studio (MBDS) uit Londen.

Locaties in de schijnwerpers tijdens Amsterdam Light Festival
Op donderdag 30 november is de 6e editie van het Amsterdam Light Festival van start gegaan. Tot en met 21 januari 2018 zullen meer dan 30 kunstenaars van over de hele wereld, de stad Amsterdam letterlijk en figuurlijk in het licht zetten. Ieder jaar reizen duizenden toeristen af naar Amsterdam om dit unieke festival van dichtbij te bewonderen. Het hoogtepunt van deze editie is het kunstwerk Thinline, van de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei, waarbij een zeven kilometer lange lichtlijn langs de vaarroute van het festival is gecreëerd. Naast de verlichte hotspots van Amsterdam staan ook diverse Amsterdamse evenementenlocaties in de schijnwerpers tijdens het Light Festival.

Trending - The Art of Circus
Afbeelding 3: Schilderij van Karel Appels / Bron: BergseBossen.nl

Unieke kunstexpositie in Hotel Bergse Bossen
Voor het eerst sinds jaren is er geen traditioneel kerst- of wintercircus in de wijde omtrek van Utrecht.. Maar Hotel Bergse Bossen in Driebergen biedt wel een heel bijzonder en nooit eerder vertoond alternatief. Zij stelde namelijk een unieke kunstexpositie samen, met als thema ‘The Art of Circus’. Twintig kleurrijke werken uit Karel Appels beroemde Circusserie vormen een bijzonder contrast en tegelijkertijd ook een fascinerende eenheid met de zwart-wit werken van fotografe Vera Claessen. Haar ‘Portraits of Contemporary Circus’ bestaat uit een prachtige serie portretten van hedendaagse, internationale circusartiesten. Van 2 december 2017 tot 1 maart 2018 kunnen (kunst)liefhebbers in de gangen, de Lounge en het Grand Café van Bergse Bossen dus uitgebreid circussfeer komen snuiven!

 

Deel dit bericht:
WIL JE REAGEREN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *