TRENDING TOPICS – WEEK 50/2017

Door Jennifer Hohepa-Lam, Efficient Hotel Partner, 15 december 2017

Trending - The Dutchess
Afbeelding 1: The Dutchess / Bron: GreaterVenues

Deze meeting en eventlocaties hebben vanaf nu een Michelin ster
Restauranthouders zaten maandag op het randje van hun stoel. Zouden ze dit jaar worden beloond met een (extra) ster in de nieuwe restaurantgids van Michelin? Tijdens een presentatie in het Amsterdamse DeLaMar Theater werd bekend welke restaurants die felbegeerde ster kregen, en wie hun ster inleveren. In de nieuwe gids telt Nederland 108 sterrenrestaurants. Onder de nieuwe sterren dit jaar ook enkele locaties waar je terecht kunt voor een meeting of event, waaronder The Duchess (W Hotel, Amsterdam) en The White Room (Krasnapolsky, Amsterdam).

Grootste Holiday Inn Express van Europa komt in Amsterdam
Binnenkort wordt de eerste paal geslagen voor een nieuw hotel in Amsterdam Noord. Het gaat om het grootste Holiday Inn Express hotel van Europa, dat maar liefst 439 hotelkamers zal tellen. Het behoort daarmee ook tot een van de grootste hotelontwikkelingen in Amsterdam. De ontwikkeling van Holiday Inn Express is in de handen van Adriaan van Erk Ontwikkeling uit Bergambacht het ontwerp komt van Dedato Architecten uit Amsterdam. Holiday Inn Express bestaat uit twee torens van 45 meter hoog en telt in totaal 14 verdiepingen. In de plint komt ruimte voor een ontbijtrestaurant, werkplekken waar hotelgasten met een laptop kunnen zitten, en vergaderruimtes. Gasten kunnen hun auto parkeren in de inpandige parkeergarage.

Trending - Brugwachtershuisjes
Afbeelding 2: Brugwachtershuisjes / Bron: Misset Horeca

Eerste Amsterdamse brugwachtershuisjes open als hotelkamer
28 brugwachtershuisjes vormen straks samen hotel Sweets. De initiatiefnemers, waaronder Otto Nan en Suzanne Oxenaar van Lloyd Hotel en The Exchange, zijn al jaren met de plannen bezig. De eerste zes zijn in gebruik genomen, de overigen volgen begin 2018. In maart 2018 is de officiële opening van Sweets hotel en de hotelkamers in brugwachtershuisjes Amsterdam. Sweets hotel is een initiatief en co-creatie van de Amsterdamse architecten Space&Matter, bekend van onder meer De Ceuvel, een ecologische, creatieve en sociale hub.

.

Dutch Hotel Group koopt merk Hampshire
Hampshire blijft toch als licentiemerk bestaan. Eind vorig jaar maakte Hampshire bekend te stoppen met de franchiseformule en alle eigen hotels te rebranden naar Eden Hotels. De huidige eigenaar, Léon Dijkstra, heeft eind vorig jaar het strategisch besluit genomen uitsluitend te focussen op de hotels in eigendom van de familie. Nu heeft Dutch Hotel Group de merknaam Hampshire en de franchiseformule overgenomen. De onderhandelingen over de exacte invulling van de overname zijn afgerond en op 1 januari 2018 vindt de overdracht plaats.

Trending - Dakkas
Afbeelding 3: Artist impressie DeDAKKAS / Bron: GreaterVenues

DeDAKKAS Haarlem opent in 2018
De bouw van DeDAKKAS Haarlem heeft groen licht gekregen en koerst af op een opening in het voorjaar van 2018 (1 maart). De sfeer van een strandtent naar de binnenstad van Haarlem brengen, dat was het idee waar het in 2014 mee begon. Daarvoor vonden ze een unieke plek op het dak van een parkeergarage de Kamp. DeDAKKAS is in de binnenstad van Haarlem straks de plek waar bedrijven terecht kunnen voor een borrel met eigen ober, sing-songwriter of waar een silent disco avond georganiseerd kan worden.

Fred Dalebout volledig eigenaar Martini Hotel Group uit Groningen
De Groninger ondernemer Fred Dalebout (47) heeft de bedrijven gekocht van de Martini Hotel Group. Dalebout was al voor 50 procent eigenaar, maar is nu de enige ondernemer achter Restaurant Weeva, het Martini Hotel, Taverne Rabenhaupt, het Brinkhotel en Bud Gett Hostels. Samen met Frans Kappenburg is Dalebout nog wel eigenaar van De Rietschans aan het Paterswolde meer.

Deel dit bericht:
WIL JE REAGEREN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *