TRENDY IN 2024!

HOTELS
Een opmars naar het nieuwe nu
Veiligheid staat dit jaar hoog op de agenda. Daarnaast komt er meer aandacht voor vermaak voor de hotelgast. Luxe gaat hand-in-hand met creativiteit.
 
 1. ????️Betere bescherming, veiligheid en rust: scherpere beveiliging door gebruik van nieuwe technologie voor een wereld in onrust. Hotels met exclusieve 'memberclubs' worden populair.

 2. ????AI hyperpersoonlijke ontvangst en personal pricing: pro-actieve ontvangst met behulp van AI, afgestemd op gastwensen. Dynamische prijzen als reactie op krapte op de arbeidsmarkt.

 3. ????‘Weer verliefd op je hotel’: creatief interieurdesign door lokale designers en ambachtslieden voor een langere levensduur, niet gebonden aan trends.

 4. ????️Diverse hotel outlets en maxibars: hotels openen verschillende outlets voor specifieke momenten, elk met een eigen thema. Maxibars op kamers voor ultiem gemak.

 5. ????Destination management: moderne twist aan lokale gebruiken met aandacht voor lokale keuken, kunst en activiteiten. Humor en zelfspot worden niet geschuwd.

  Bron: Hospitality Management

CULINAIR
Wat ligt er op ons bord in 2024? 
Gaan we massaal koken uit AI-kookboeken (het eerste boek moet nog verschijnen). Wordt sashimi van kip een trend?
Slaan we door met paddenstoelen-koffie?
Als we Mara Grimm moeten geloven zijn dit een aantal interessante trends:
 
 1. ????Betaalbare luxe - Danish pastry met pompoen en kaas: geniet van betaalbare luxe met hippe bakkerslekkernijen, zoals een verrukkelijke Danish pastry met pompoen en kaas.

 2. ????Dampende pasta’s à la Toscanini: ontdek dampende pasta's geïnspireerd door het nummer 1 kookboek van Toscanini dat al maanden bovenaan staat.

 3. ????Luxe chinees genieten -  noodles, dumplings, Char Siu: ervaar luxe in de Chinese keuken met heerlijke noodles, dumplings en geroosterd varkensvlees, ook wel bekend als char siu.

 4. ????️Chili overal! Pittige smaakmakers in drankjes, boter en Patisserie: laat je smaakpapillen tintelen met pittige smaken, niet alleen in gerechten maar ook in verfrissende drankjes, boter en verrukkelijke patisserie.

 5. ????Crudités extravaganza - knapperige rauwkost met verveineharissa en avocadosmash: duik in een wereld van knapperige crudités, geserveerd met verrassende dips zoals verveineharissa en smeuïge avocadosmash.

  Minder populair, hoe vervelend ook: vegan en juice bars…

  Bron: PS Parool – Mara Grimm

VERGADEREN
Hoe, waar en wanneer? 
De coronacrisis luidde een tijdperk in waarin we alleen nog maar online zouden vergaderen. Nee hoor, we vergaderen weer massaal buiten de deur maar wel effectiever. Diverse bronnen (waaronder wijzelf) signaleren de volgende trends:
 
 1. ????Kortere, productievere bijeenkomsten: strakke agendering en dynamiek leiden tot kortere, productievere bijeenkomsten. Het vizier is gericht op resultaat, waarbij de uren volledig worden benut.

 2. ????️Creatieve vergaderlocaties: kies voor een passende en creatieve locatie met de juiste ambiance die aansluit bij het doel of thema van de vergadering. Het standaard 'hok met vier muren' is beslist uit.

 3. ????Innovatieve tools zoals AR: maak meer gebruik van innovatieve tools zoals Augmented Reality (AR), waarbij digitale elementen worden toegevoegd aan de echte wereld om de vergaderervaring te verrijken.

 4. ????Gezonde lunches en pauzesnacks: besteed meer aandacht aan gezonde lunches en pauzesnacks die de energie stimuleren en verhogen, voor een optimale bijdrage aan de productiviteit.

 5. ♻️Duurzame en betekenisvolle vergaderlocaties: maak bewuste keuzes voor duurzame en betekenisvolle vergaderlocaties die niet alleen milieuvriendelijk zijn maar ook een impact hebben op de deelnemers.

  Bron: Music Meeting Lounge

WORKACTION 
De 'hotste' vergadertrend
We ontvangen het steeds vaker: aanvragen voor teams die een aantal dagen of lang weekend met elkaar op werkvakantie gaan, teambuilding ‘no escape’:
 1. ????Overnachten op het Platteland: ervaar het platteland door te overnachten op een boerderij, boomgaard of vergelijkbare locatie voor een gezellig samenzijn.

 2. ❄️Winterse Avonturen: ga op wintertrip en ontdek de magie van sneeuw, of het nu gaat om skiën, langlaufen of andere winterpret.

 3. ????????Culinaire Trips naar België: verwen je smaakpapillen tijdens culinaire trips naar steden als Antwerpen, Brussel en Gent in België.

 4. Schoolreis 2.0: beleef een avontuurlijke schoolreis met activiteiten zoals zeilkampen op de Wadden, kamperen, en een expeditie Robinson-ervaring.

 5. ????‍♂️Citytours te Voet: verken steden, zowel binnen- als buitenland, al wandelend met behulp van fantastische apps die je de weg wijzen naar alle bezienswaardigheden.

Wij gingen je voor en bezochten Stockholm waar we logeerden in het Radisson Blu Hotel direct naast het station. Een hotel met het meest uitgebreide ontbijtbuffet wat we ooit meemaakten.
Noem het en het was er > zie fotocollage
Interesse om deze stad te bezoeken waar iedereen je vriendelijk met hi,hi begroet. We delen onze tips:
 1. ????Neem de Arlanda Express (rijdt 190 km p/uur) en reis in 20 minuten van de luchthaven naar het centrum

 2. ????Bezoek het ABBA museum en word instant vrolijk

 3. ????Geniet van spannende cocktails naast de open haard in het Grand Hôtel Stockholm

 4. ????‍♂️Maak een wandeling door de oude stad en schuif zo rond 16:00 uur aan voor Fika (zoet lekkers) in een van de vele konditoreien die deze stad rijk is

 5. ???? Geniet met je ogen dicht van toast skagen (zalm) op de vismarkt

 
Wij denken graag mee met jouw event! 
We zitten vol ideeën, dus laat van je horen. 
We zijn te bereiken via
MAIL@HOTELPARTNER.NL
of 
020-3452322
http://www.twitter.com/Hotelpartner
Facebook
Website
 
 
 
Copyright © 2022 Efficient Hotel Partner, All rights reserved.