21 JAAR EN VOLWASSEN

Meestal wordt een 20 of 25-jarig jubileum gevierd, maar anders dan anderen viert Efficient Hotel Partner haar volwassen leeftijd: 21.

Het is 21 jaar geleden – ik had net mijn job beëindigd bij het Bilderberg Garden Hotel en een mini-sabbatical ingelast – toen ik op een ochtend vol afschuw in de koelkast keek, overweldigd door een gevoel nooit meer te willen eten maar alleen nog maar cola te willen drinken, zelfs als ontbijt. Er klopte iets niet. Ik maakte een spoedafspraak bij de huisarts. Tien minuten later stond ik weer buiten. Er klopte wel iets, het hartje van mijn eerste kind.

In den beginne
Paniek sloeg toe. Al op leeftijd, dus laatste-kansmoeder maar zonder baan, zonder inkomen. Bad timing, hoe ging ik dit doen? Welk hotel zou deze dikbuikige in wording nog aannemen? Daar gaat je toekomst, daar gaat je carrière, gonsde het door mijn hoofd. Wat nu? Een eigen bedrijf beginnen? De sabbatical werd afgeblazen (had eerlijk gezegd ook geen flauw idee hoe ik die vrije tijd had willen invullen) en in plaats daarvan werd een donker zolderkamertje ingericht als tijdelijk kantoor waar ik al zwangerend het plan voor Efficient Hotel Partner uitwerkte. Een dubbel broedproces zeg maar

Babyjaren
Een half jaar later werd mijn eerste dochter geboren. Gedreven door perfectionisme pendelde ik met pasgeboren baby (en oh, wat was ze zoet) van hot naar her, vastberaden de leukste moeder te worden en mijn carrière succesvol voort te zetten in mijn eigen bedrijf. En dat ging goed, heel goed zelfs. Mijn dochter vond alles prima, zo lang ik maar in het zicht was. Het bedrijf groeide in rap tempo, we verhuisden naar een echt kantoor en mijn tweede prachtige dochter werd geboren.

Kleuterjaren
Trial and error. Net zoals mijn meisjes niet leerden lopen zonder zich builen ter grootte van een ei te vallen – traantjes drogen, kusje erop en hop nog een keer proberen – vielen wij als nieuwbakken zakenvrouwen ook een paar keer keihard ‘op ons bek’. Een spannende ontwik-kelingsfase die simpelweg nodig was om te kunnen groeien. We verhuisden naar een groter pand en de ‘desperate housewives’ (ach, wat enig dat jullie een eigen zaakje hebben) verwierven naam en faam.

Kinderjaren
De kinderjaren verliepen zoals kinderjaren moeten verlopen: vrij van grote zorgen. Drie zakenpartners met zeven kinderen. Die kinderen groeiden als kool, zo ook het bedrijf met af en toe een akelige kinderziekte ter verhoging van de weerstand. En wat ik toen nog niet wist, weet ik nu: ik was een balanstrut van het ergste soort. De ene dag taartjes bakken in de zandbak, de andere dag zakelijk strak aan het bureau. Ik had een au-pair kunnen nemen, ik had een PA kunnen nemen, ik had, ik had, ik had.

Pubertijd
Tijdens deze fase belandden we in een ernstige identiteitscrisis. De boel ontspoorde volledig. De een ging heen, twee gingen door, de volgende ging heen, de ander kwam terug (is het nog te volgen?). Het broedproces begon opnieuw en een nieuwe identiteit werd aangemeten. De geboorte van Efficient Hotel Partner 2.0 was een feit.

Volwassen
21 jaar later. ‘Mam, wat zit je haar raar, je lijkt wel een tropische vogel’. Mijn oudste dochter zei het terloops, terwijl ik net mijn haar best heel leuk had opgestoken en goedkeurend in de spiegel blikte Kleine kinderen worden groot en de eerste van de twee is bijna volwassen. Tijd voor een empy-nest syndroom is er niet: precies 21 maanden geleden zag mijn nieuwe ‘baby’ het levenslicht: de Music Meeting Lounge. Een nieuwe reis naar volwassenheid is begonnen. Het hart klopt stevig.

Deze column is geschreven voor Meeting Magazine.
Volg mij ook op Instagram @marianne.fj.kuiper

Deel dit bericht:
WIL JE REAGEREN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *